SNACKS
OSTRON GILLARDEAU “COCKTAIL”
Vinägrett, citron, tabasco
à 45
OSTRON ROCKEFELLER
Gratinerat ostron (gluten)
à 50
OSTRON ”ASIAN STYLE”
à 50
2 x KRISPIG KALIX
Friterad gårdspotatis, smetana, gräslök, citrongelé, rödlök
145
2 x NDUJAKROKETT
Med dipp
115
MELLANRÄTTER
HÄLLEFLUNDRA / 165
Marinerad i vit soya, silverlök, eldad majrova, havtorn, svart vitlöksemulsion, puffat ris, forellrom, örtskott
LÅGTEMPAD KALVCARPACCIO / 155
Tomatconfit, levainkrutonger, skum på Caesaremulsion, grillad endive, hyvlad parmesan
RÅBIFF ”LYX” / 195
Friterad brynt lökring, ljummet svampskum, skogssvamp, gräslök, fyrtornsost, hösttryffel
FRITERAD BRYNT LÖKRING / 185
Tomatconfit, ljummet svampskum, skogssvamp, gräslök, fyrtornsost, hösttryffel
MATJESSILL PÅ NABOS VIS / 165
Norröna matjessill, brynt smör- och kavringbotten, potatiskompott, rödlök x 2, gräddfilskräm, gräslök, Kalix Löjrom
LITE STÖRRE
NABOS TRYFFELPASTA / 245
Hemmavevad spaghetti i krämig tryffelsås, brynt havskräfta, hösttryffel, parmesan
LINDERÖDSSVIN + HUMMER / 265
Kolgrillat spett, yuzu- och ponzuglace, tomatconfit, krispigt friterad pumpa, koriander, het soppa på pumpa, chili, ingefära
SMÖRSTEKT MARULK / 245
Skogssvamp, smörad sås på Noilly Prat och forellrom, potatisstomp, krispig potatis, lättstekt grönkål
FRITERAD KALVBRÄSS ”SCHNITZEL” / 255
Agnolotti fylld med kantarellkräm, syrligt äpple, sotad lök, smörad svampbuljong, parmesanskum, nyponglace
GRILLAD OXE / 245
UMI flapsteak, Café de Parisemulsion, 24 hrs rotselleri, friterad tomat, schalottenlökssky
SÖTT
BRYNT SMÖRGLASS / 135
Ljummen nyponsoppa, rostad biskvi, riven anklever
PÄRON + DONUTS / 135
Ingefärsinkokta päron, kolaskum, päron- och yoghurtsorbet
YUZUCHOKLAD / 135
Yuzuchokladmousse, hallon, lakritsflarn, varm mandelkaka, hallon- och vit chokladcrumble
TRE OSTAR / 145
Tomat- och vaniljmarmelad, friterat tunnbröd
EN STOR SKED GLASS ELLER SORBET / 50
Med crumble
CHOKLADPRALIN / 45